top of page
  • Skribentens bildinfovivaviktoria

Nu har vi kompressions bh:n Leyla i butiken!

Denna text är riktad mot alla som ska eller har genomgått en bröstoperation av någon form och behöver information om bland annat vilken typ av bh du ska ha och varför. Amoenas postoperativa produkter tar hand om kvinnan på bästa möjliga sätt direkt efter operation, för att uppnå optimalt resultat under och efter läkning. Här kan kompressions bh:ar göra stor skillnad. Textiler med kompression ger stöd Det är inte enbart kirurgi som påverkar resultatet efter din operation. Bra efterbehandling bidrar även till en optimal läkningsprocess. Amoenas kompressionsplagg är designade för kvinnor som genomgått bröstoperation. De minskar risken för postoperativ blödning, svullnad och lindrar smärta. Kompressions bh:n är preciserad så att den lägger kompression på de områden vid bröstet som behövs. Kompression främjar sårläkning och stabiliserar bröstet. På så sätt ger kompressions bh:ar optimalt stöd och skyddar även vid plötsliga rörelser som nysningar eller hosta. Flera bh:ar (Leyla, Pamela, Sina) är dessutom lämpliga för klinisk användning direkt efter operation, eftersom de är förtvättade och kommer i en förseglad förpackning. Leyla är den vi säljer i butiken som du har möjlighet att prova ut för att sedan få en kliniskt ren bh. Den färgen vi säljer direkt i butiken är svart, med den går även att beställa i vitt och nude. Vi kan även beställa ett kompressionsbälte till de som önskar det, bältet hjälper till att även hålla ner bysten på plats så att bysten inte rör sig för mycket, bältet finns i vitt och svart.


Förutom att kompressions bh:ar ger optimal sårläkning, ger de även en känsla av stabilitet och trygghet. Den känslan ska inte underskattas efter en operation. Kompressions bh:ar kan stötta kvinnors självförtroende från början och hjälpa dem tidigt under återhämtning. Trots att den senaste vetenskapliga kunskapen säger att det finns medicinska fördelar med kompressions bh:ar, rekommenderas kvinnor fortfarande sport bh:ar efter bröstoperation.


Sport bh:ar har en hel del nackdelar jämfört med kompressions bh:ar som är skapade för användning efter kirurgi. Sport bh:ar är vanligtvis inte sömlösa, vilket ökar risken för friktion och irritation på det opererade området. Amoenas kompressions bh:ar är sömlösa för att förhindra sådana komplikationer. En annan viktig aspekt att ta hänsyn till efter operation är lymfflödet. Kompressions bh:ar optimerar lymfflödet vid det opererade området, vilket är viktigt då vissa kvinnor får lymfödem efter bröstoperation.


Sport bh:ar kan däremot påverka lymfflödet negativt med dess hårdare och mindre stretchiga material. Amoenas kompressions bh:ar har ett brett band under bysten som är mjukt mot huden och främjar lymfflödet. Dessutom är sport bh:ar inte skapade för att ge kompression på olika områden av brösten. Men det är precis det som Amoenas kompressions bh:ar gör. De har utvecklats speciellt för behoven hos kvinnor som har genomgått en bröstoperation. Bh:arna har antingen låg, medel eller hög kompression beroende på vilken bh man väljer. Anpassade kompressionszoner har utvecklats för att underlätta dränering av både lymfsystem som blodsystem. Exempelvis skiljer sig materialets fasthet på rygg och sidor, även om hela bh:n är sömlös. Detta är särskilt fördelaktigt för lymfatisk dränering. Bh:arna har justerbara, breda axelband som fästs med kardborrband för enklare användning och komfort. Hela torson får stöd och stabilisering i mjukt material utan sömmar. Även ryggen har lätt kompression och är brett vilket stabiliserar det opererade området utan att försämra det kirurgiska resultatet. En annan viktig aspekt är att Amoenas kompressions bh:ar har dragkedja framtill för enkel åtkomst till det opererade området, med hakor och hyskor bakom dragkedjan för extra säkerhet och enklare på och avklädning. Efter operation kan det göra väldigt ont att röra på sig. Denna smärta kan undvikas genom att slippa större rörelser med bh:ar som behöver öppnas och stängas i ryggen, eller dras över huvudet. Från expertis till medicinsk kompressions bh

Den stora skillnaden mellan en sport bh och en medicinsk kompressions bh är att kompressions bh:n är framtagen för medicinskt syfte. Inget lämnas åt slumpen under produktutvecklingen. Eftersom alla Amoenas kompressionstextiler är medicinska produkter är en klinisk utvärdering obligatorisk. Den kliniska användningen, säkerheten och prestandan för varje produkt måste beprövas. Utvecklingen av Amoenas kompressions bh:ar bygger därmed på den senaste vetenskapliga kunskapen. I samarbete med sjukvårdspersonal genomförs flera veckors produkttester med en slutlig bedömning av vårdpersonal som tillhandahåller behandling. Vi i butiken använder oss av Leyla från Amoena:

Sömlösa kompressions bh:n Leyla med dragkedja framtill. Leyla är medicinskt förtvättad och förpackad, vilket gör bh:n redo för klinisk användning direkt efter operation.


Leyla + separat kompressionsbälte.Källa till text, stort tack till Amoena som skrivit största majoriteten av denna fantastiska text och all viktig information och fakta: https://www.amoena.com/se Amoena4Life Blog

472 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vart du kan handla framöver...

Kära underbara kunder, TACK för den här tiden! Här kommer ett gäng underbara butiker med bra sortiment & service: UPPLANDS VÄSBY, TROS-SHOPEN LULEÅ, IA DAMUNDERKLÄDER NORRKÖPING, BODYLINE PITEÅ, SHOP

Comments


bottom of page